Sunday, February 21, 2016

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády



Tenké těsto koláče je úplně bez cukru. Tvarohová náplň, ještě v kombinaci s čokoládou, mu dodají výbornou chuť.
     Ingredience na těsto: 100g hladké mouky
                                         100g polohrubé mouky
                                         100g másla 
                                         1 vejce
                                         2-3 lžíce studené vody

     Na náplň je potřeba: 500g měkkého tvarohu
                                        250g zakysané smetany
                                        2 vanilkové cukry
                                        2-3 lžíce cukru krupice
                                        3 vejce
                                        100g čokolády na vaření
                                        2 lžíce holands. kakaa 

Nejprve ze všech surovin vypracuji tužší nelepivé těsto. Hotové zabalím do potravin. fólie a dám na 30min. do lednice.
Odpočaté těsto urovnám do koláčové formy. Velmi mi přitom pomáhá maličký váleček, na který mě přivedla má kamarádka. Odpadá mi tak ne vždy lehký úkol, přenést vyválené těsto do koláčové formy.
Dno propíchám vidličkou a dám na 10min. péct na 180 stupňů.
                                 

Mezitím si připravím nápň. Čokoládu rozpustím ve vodní lázni, odložím stranou a nechám vychladnout.
Tvarohy smíchám se smetanou a postupně do nich zašlehám jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici.
Polovinu náplně dám do jiné mísy a smíchám s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou. Přidám 2 lžíce kakaa a podle potřeby 2-3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké.


Předpečený korpus vyndám z trouby, stáhnu ji na 160 stupňů a začnu s plněním. Do středu těsta dám 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto pokračuji, dokud nezpracuji všechnu náplň. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch horních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Vložím zpět do trouby a peču ještě asi 40 min.

                                                                    

           Chutná opravdu skvěle a příprava vůbec není náročná, jak se na první pohled může zdát.
                      

No comments:

Post a Comment