Recept jsem objevila v časopise Apetit a byly hned dva důvody, proč jsem ho musela vyzkoušet.
Jeho příprava je naprosto jednoduchá a pak, chia semínka jsem si prostě oblíbila pro jejich vlastnosti.
Poprvé jsem se o nich dočetla v mé oblíbené kuchařce " Lahodně s Ellou". Od té doby jsem o nich četla a slyšela mnohokrát.
Chia semínka - jsou velmi malá, takže je můžete přidat prakticky kamkoli, aniž byste je zaznamenali.
- když je smícháte s jakoukoli tekutinou, nabydou až na desetinásobek své původní
velikosti, vytvoří lepkavou gelovitou směs
- hodí se k zahuštění jídel
- jsou přímo nabitá vlákninou, takže vás energeticky "nakopnou" na několik hodin
dopředu
- obsahují omega - 3 mastné kyseliny, které jsou protizánětlivé a zajistí vám zářivou
pleť
- jsou zdrojem vápníku, který je nezbytný pro pevné kosti
- jsou také zdrojem bílkovin a železa, které jsou důležitým zdrojem energie
Ingredience pro 4 osoby: 400 ml kokosového mléka, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžička prášku vanil.
pudinku, 20 g tmavé čokolády (nasekané na kousky), 50 g chia semínek
Na ovocnou náplň: asi 350 g rozmačkaných jahod a 2 lžíce třtinového cukru
Do větší mísy jsem vlila kokosové mléko spolu s 200ml vody, přidala cukr, vanilku a nasekanou čokoládu a míchala metličkou, dokud se cukr nerozpustil. Vsypala jsem chia semínka a opět rozmíchala metličkou.
Nechala jsem 20 min. nabobtnat ( nyní se dá pudink přisladit, pokud je potřeba). Pak jsem jej dala do lednice vychladit asi na 1 hod.
Mezitím jsem si rozmačkala jahody s třtin.cukrem.
Pudink jsem vyndala z lednice a vrstvila do sklenic - nejprve jahodovou vrstvu, pak vrstvu pudinku a ještě jednou jsem vrstvení zopakovala.
Navrch jsem dozdobila kousky jahod. A musím říct, že tento pudink ráda zopakuji, třeba bez čokolády a s jiným ovocem.
No comments:
Post a Comment