27 October 2019
Cupcakes s hruškami a slaným karamelem
Dneska jsem po delší době upekla cupcakes. Recept na vanilkový korpus jsem zvolila podle krásné nové knížky "Leli´s cupcakes". Dokonce jsem si koupila novou pomůcku na vykrajování vnitřku, abych mohla cupcakes naplnit. Já je plnila hruškami a slaným karamelem (do toho jsem se teď poslední dobou asi zamilovala 😁 ). A krém jsem zvolila z tvarohu a smetany.
Na korpus: 1 hrnek slunečnicového oleje (postačí i 3/4)
1 hrnek plnotučného mléka (můžete nahradit podmáslím)
3/4 hrnku krupicového cukru (část můžete nahradit vanilkovým)
2 vejce
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň: 1 hruška (měkčí) na kostičky pokrájená
slaný karamel (koupený ve skleničce)
Na krém: 250g měkkého tvarohu
1 - 2 lžíce mouč. cukru
200 ml smetany ke šlehání ( nejméně 33%)
Do mísy jsem nalila slunečnicový olej, pak jsem přilila mléko, nasypala cukr a rozklepla dvě vejce. Nakonec jsem vyškrábla dřeň z 1/2 vanilkového lusku. Vše jsem zamíchala kovovou metličkou.
Do druhé mísy jsem nasypala mouku a promíchala ji s práškem do pečiva a špetkou soli. Moučnou směs jsem přidala k tekuté a důkladně jsem vše stěrkou promíchala. Těsto je polotekuté - přendala jsem ho do plnícího sáčku a naplnila jím papírové košíčky, kterými jsem vyložila plech na muffiny.
Pekla jsem v předehřáté troubě nejprve asi 9 minut na 155°C a pak ještě 20 min. na 145°C.
Do vychladlých korpusů jsem tvořítkem vydlabala střed, který jsem naplnila kousky hrušky a slaného karamelu.
Na krém jsem na nejvyšší rychlost v robotu vyšlehala tvaroh se smetanou a cukrem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment