27 July 2016

Ovesná kaše s meruňkami a pekanovými ořechy



Protože mám prázdniny spolu s dětmi, tak si ráno můžu v klidu vychutnat snídani, na kterou v době pracovního shonu nemám tolik času. Připravila jsem si mou oblíbenou ovesnou kaši z 3zrnných vloček. Zdravými dobrotami se ráda inspiruji v kuchařce "Lahodně s Ellou".
Aby byla ráno kaše rychleji hotová, namáčím vločky přes noc do vody (dávám jen o malinko více vody, než mám v misce vloček), pak stačí ráno vločky povařit asi 2 minutky. Navíc díky namočení začnou vločky štěpit sacharidy a získají tak sladší chuť, takže je někdy nemusím ani dochucovat. Nejraději však ještě večer přisypu k vločkám špetku skořice a vanilky.

Ingredience:   1/3 misky ovesných vloček (3zrnných - celozrnné ovesné, špaldové a žitné)
                        1 lžíce chia semínek
                        4 lžíce kokosového mléka
                        1 lžíce kokosového oleje
                        1 lžička mletých lněných semínek
                        hrst nasekaných pekanových ořechů
                        1/2 hrsti kokosových lupínků
                        1 - 2 lžičky agáve sirupu (není nutný - podle kyselosti meruněk)
                        3 pokrájené meruňky

Namočené vločky i s chia semínky přendám do menšího kastrolku (pokud je přes noc nenamáčím, přidám 2/3 hrnku vody) a zaliji kokosovým mlékem. 1 minutu povařím na mírném ohni a přidám kokosový olej a pak všechny ostatní ingredience, meruňky jako poslední. Ještě minutku povařím a pokud je potřeba dosladím agáve sirupem.





                                         

No comments:

Post a Comment