27 July 2016
Ovesná kaše s meruňkami a pekanovými ořechy
Protože mám prázdniny spolu s dětmi, tak si ráno můžu v klidu vychutnat snídani, na kterou v době pracovního shonu nemám tolik času. Připravila jsem si mou oblíbenou ovesnou kaši z 3zrnných vloček. Zdravými dobrotami se ráda inspiruji v kuchařce "Lahodně s Ellou".
Aby byla ráno kaše rychleji hotová, namáčím vločky přes noc do vody (dávám jen o malinko více vody, než mám v misce vloček), pak stačí ráno vločky povařit asi 2 minutky. Navíc díky namočení začnou vločky štěpit sacharidy a získají tak sladší chuť, takže je někdy nemusím ani dochucovat. Nejraději však ještě večer přisypu k vločkám špetku skořice a vanilky.
Ingredience: 1/3 misky ovesných vloček (3zrnných - celozrnné ovesné, špaldové a žitné)
1 lžíce chia semínek
4 lžíce kokosového mléka
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička mletých lněných semínek
hrst nasekaných pekanových ořechů
1/2 hrsti kokosových lupínků
1 - 2 lžičky agáve sirupu (není nutný - podle kyselosti meruněk)
3 pokrájené meruňky
Namočené vločky i s chia semínky přendám do menšího kastrolku (pokud je přes noc nenamáčím, přidám 2/3 hrnku vody) a zaliji kokosovým mlékem. 1 minutu povařím na mírném ohni a přidám kokosový olej a pak všechny ostatní ingredience, meruňky jako poslední. Ještě minutku povařím a pokud je potřeba dosladím agáve sirupem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment