Jakmile jsem našla na tomto blogu u Markéty Pavleje, recept na jogurtové vafle, byla jsem úplně nadšená.
Konečně recept bez droždí. Já prostě kynutá těsta nemusím. A navíc všechny ingredience mi byly moc sympatické.
Naše Kristýnka vafle miluje a já je nikdy sama nezkusila, přestože náš toustovač má plotýnky i na vafle.
Konečně jsem se do jejich přípravy mohla s chutí pustit, bylo to ohromně jednoduché.
Ingredience: 300g bílého jogurtu ( já použila Bio Olma - via natur )
2 vejce
60g javorového sirupu ( já použila datlový, sice těsto obarvil, ale to ničemu nevadilo)
100g rozpuštěného vychladlého másla
1 lžička vanilky (z vanilkového lusku)
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky sody na pečení
2 lžičky prášku do pečiva
30g kukuřičného škrobu
100g celozrnné špaldové mouky
80g hladké pšeničné mouky
1 lžíce chia semínek
Ingredience na servírování: šlehačka, čokoládová poleva (já použila 75% obsahu kakaa),
čerstvé ovoce (borůvky)
Jak jsem postupovala:
Do jedné mísy jsem dala vejce, jogurt, datlový sirup, vanilku, sůl, skořici a chia semínka. Jemně jsem vše metličkou promíchala.
Ve druhé míse jsem smíchala obě mouky, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sodu.
Obě směsi jsem pomocí metličky smíchala a přidala také rozpuštěné máslo.
Vaflovač jsem rozehřála, plotýnky vymazala mašlovačkou s trochou rozehř.másla a pak už jsem jen nalila těsto ( vafle dvojnásobně nabyde).
Hotové vafle jsem ozdobila šlehačkou, přelila čokoládou a doplnila borůvkami. Nedělní snídaně byla hotová.
Naši chlapi šlehačku nemusí, tak si pochutnali i bez ní. Vafle byly vynikající, křupavé, určitě si je zopakujeme.
No comments:
Post a Comment