06 March 2016

Vafle z jogurtového těsta




Jakmile jsem našla  na tomto blogu  u Markéty Pavleje, recept na jogurtové vafle, byla jsem úplně nadšená.
Konečně recept bez droždí. Já prostě kynutá těsta nemusím. A navíc všechny ingredience mi byly moc sympatické.
Naše Kristýnka vafle miluje a já je nikdy sama nezkusila, přestože náš toustovač má plotýnky i na vafle.
Konečně jsem se do jejich přípravy mohla s chutí pustit, bylo to ohromně jednoduché.

Ingredience: 300g bílého jogurtu ( já použila Bio Olma - via natur )
                      2 vejce
                      60g javorového sirupu ( já použila datlový, sice těsto obarvil, ale to ničemu nevadilo)
                      100g rozpuštěného vychladlého másla
                      1 lžička vanilky (z vanilkového lusku)
                      1/2 lžičky skořice
                      1/2 lžičky mořské soli
                      1/2 lžičky sody na pečení
                      2 lžičky prášku do pečiva
                      30g kukuřičného škrobu
                      100g celozrnné špaldové mouky
                      80g hladké pšeničné mouky
                      1 lžíce chia semínek 
Ingredience na servírování: šlehačka, čokoládová poleva (já použila 75% obsahu kakaa),
                                               čerstvé ovoce (borůvky)

Jak jsem postupovala:
Do jedné mísy jsem dala vejce, jogurt, datlový sirup, vanilku, sůl, skořici a chia semínka. Jemně jsem vše metličkou promíchala.
Ve druhé míse jsem smíchala obě mouky, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sodu.
Obě směsi jsem pomocí metličky smíchala a přidala také rozpuštěné máslo.
Vaflovač jsem rozehřála, plotýnky vymazala mašlovačkou s  trochou rozehř.másla a pak už jsem jen nalila těsto ( vafle dvojnásobně nabyde).


Hotové vafle jsem ozdobila šlehačkou, přelila čokoládou a doplnila borůvkami. Nedělní snídaně byla hotová.


Naši chlapi šlehačku nemusí, tak si pochutnali i bez ní. Vafle byly vynikající, křupavé, určitě si je zopakujeme.


No comments:

Post a Comment