Ingredience: 250ml smetany ke šlehání 33%
200g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 velká vejce - bílky a žloutky zvlášť
100g hladké mouky
150g mletého máku
3 lžíce mléka
hrst sušených švestek bez pecek (propláchnutých a okapaných)
kokosový olej a krupička na vymazání formy
moučkový cukr na posypání upečené bábovky
Troubu předehřeji na 170 stupňů a bábovkovou formu vymaži kokosovým olejem a vysypu krupičkou.
Smetanu ušlehám do polotuha se 100g krupic. cukru a vanil. cukrem. Do směsi zašlehám žloutky. Přimíchám prosátou mouku a mletý mák, pak přiliji mléko a umíchám těsto.
Z bílků a zbylých 100g cukru vyšlehám tuhý sníh. Ten pak zlehka zapracuji spolu se švestkami do těsta.
Těsto přeliji do připravené formy, vložím do trouby a peču asi 45 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá.
Nechám vychladnout a posypu moučkovým cukrem.
No comments:
Post a Comment