ŽÁDNÉ TĚSTO - KOMBINACE TEPLÉHO OVOCE A KŘUPAVÉ DROBENKY.
Dnes jsem se opět vrátila k oblíbenému anglickému dezertu, který jsem vám zde na blogu již představila.
Rozdělováním do misek jsem se tentokrát nezdržovala, připravila jsem menší zapékací formu, rozdala jsem lžíce a užili jsme si modravé plody podzimu.
Inspiraci jsem našla v časopise Gurmet, ale přidala jsem navíc mé oblíbené fíky a hrušku.
Ingredience: švestky (asi 300g)
hrst ostružin
3 čerstvé fíky
1 hruška
20g tmavého třtinového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
kokosový olej na vymazání formy
Na drobenku: 40g špaldové mouky
40g směsi mandlí, pekanů a kešu
30g ovesných vloček
30g tmavého třtinového cukru
35g másla
Troubu předehřeji na 180 stupňů a zapékací nádobu vymaži kokosovým olejem.
V míse smíchám mouku, nahrubo nasekané ořechy, cukr, ovesné vločky, máslo a prsty vytvořím drobenku.
Švestky vypeckuji, nakrájím na kousky, stejně tak fíky a hrušku. Společně s ostružinami jsem ovoce promíchala s cukrem a kukuřičným škrobem. Takto připravenou směs jsem nandala do zapékací formy, posypala drobenkou a pekla 30 minut.
Ihned podávejte, teplé je výborné a k tomu vanilková zmrzlina.
Crumble k podzimu zkrátka patří.
No comments:
Post a Comment