18 November 2016

Švestkový crumble




ŽÁDNÉ TĚSTO - KOMBINACE TEPLÉHO OVOCE A KŘUPAVÉ DROBENKY.

Dnes jsem se opět vrátila k oblíbenému anglickému dezertu, který jsem vám  zde na blogu  již představila.
Rozdělováním do misek jsem se tentokrát nezdržovala, připravila jsem menší zapékací formu, rozdala jsem lžíce a užili jsme si modravé plody podzimu.
Inspiraci jsem našla v časopise Gurmet, ale přidala jsem navíc mé oblíbené fíky a hrušku.

Ingredience:   švestky (asi 300g)
                        hrst ostružin
                        3 čerstvé fíky  
                        1 hruška
                        20g tmavého třtinového cukru
                        1 lžíce kukuřičného škrobu
                        kokosový olej na vymazání formy

  Na drobenku:   40g špaldové mouky 
                            40g směsi mandlí, pekanů a kešu 
                            30g ovesných vloček 
                            30g tmavého třtinového cukru
                            35g másla
                           

Troubu předehřeji na 180 stupňů a zapékací nádobu vymaži kokosovým olejem.
V míse smíchám mouku, nahrubo nasekané ořechy, cukr, ovesné vločky, máslo a prsty vytvořím drobenku.
Švestky vypeckuji, nakrájím na kousky, stejně tak fíky a hrušku. Společně s ostružinami jsem ovoce promíchala s cukrem a kukuřičným škrobem. Takto připravenou směs jsem nandala do zapékací formy, posypala drobenkou a pekla 30 minut.
Ihned podávejte, teplé je výborné a k tomu vanilková zmrzlina.





       Crumble k podzimu zkrátka patří.

                             

No comments:

Post a Comment