06 October 2016

Nektarinkový krambl s mangem a fíky




SNADNÝ NA PŘÍPRAVU, BOŽSKÝ NA CHUŤ.
A SKORO BEZ TĚSTA!
Krambl (crumble) je anglický dezert s ovocem a křupavou drobenkou, často doplněný vanilkovou zmrzlinou.
Protože ovoce můžete použít dle vaší libosti a také drobenka může být různá (já tentokrát zvolila ze sušenek a mandlových lupínků), pak je chuť kramblu velmi rozmanitá.
Pokud ho budete jíst ještě trochu teplý, pak s vanilkovou zmrzlinou tvoří dokonalou kombinaci.

Ingredience (množství stačilo do 4 zapékacích mističek):    2 nektarinky
                                                                                          1 mango
                                                                                          1 zralý čerstvý fík
                                                                                          dřeň z půlky vanil. lusku

Na drobenku:  100g piškotů (nebo sušenek)
                         50g polohrubé mouky
                         100g másla
                         50g třtinového cukru (dávám jen 30g, protože sladkost nahradí vanil.zmrzlina)
                         2 hrstě mandlových lupínků

Na podávání:   vanilková zmrzlina
                         mochyně (physalis)

Troubu předehřeji na 180 stupňů.
Ovoce nakrájím na kostičky a promíchám s dření z vanilkového lusku. Nandám do zapékacích mističek vymazaných kokosovým olejem.
V mixéru (jde to i ručně) zpracuji všechny ingredience na drobenku. Navrstvím ji na ovoce a dám do trouby. Peču asi 30 min., dokud drobenka nezezlátne (ovoce by pod ní mělo mírně probublávat).
                            





BLÍŽÍ SE PODZIM A LEPŠÍ LÉK NA PODZIMNÍ SPLÍN NENAJDETE.

No comments:

Post a Comment