SNADNÝ NA PŘÍPRAVU, BOŽSKÝ NA CHUŤ.
A SKORO BEZ TĚSTA!
Krambl (crumble) je anglický dezert s ovocem a křupavou drobenkou, často doplněný vanilkovou zmrzlinou.Protože ovoce můžete použít dle vaší libosti a také drobenka může být různá (já tentokrát zvolila ze sušenek a mandlových lupínků), pak je chuť kramblu velmi rozmanitá.
Pokud ho budete jíst ještě trochu teplý, pak s vanilkovou zmrzlinou tvoří dokonalou kombinaci.
Ingredience (množství stačilo do 4 zapékacích mističek): 2 nektarinky
1 mango
1 zralý čerstvý fík
dřeň z půlky vanil. lusku
Na drobenku: 100g piškotů (nebo sušenek)
50g polohrubé mouky
100g másla
50g třtinového cukru (dávám jen 30g, protože sladkost nahradí vanil.zmrzlina)
2 hrstě mandlových lupínků
Na podávání: vanilková zmrzlina
mochyně (physalis)
Troubu předehřeji na 180 stupňů.
Ovoce nakrájím na kostičky a promíchám s dření z vanilkového lusku. Nandám do zapékacích mističek vymazaných kokosovým olejem.
V mixéru (jde to i ručně) zpracuji všechny ingredience na drobenku. Navrstvím ji na ovoce a dám do trouby. Peču asi 30 min., dokud drobenka nezezlátne (ovoce by pod ní mělo mírně probublávat).
No comments:
Post a Comment