17 April 2016

Tartaletky s pudinkovým krémem



Celý týden je u nás ve znamení jahod. Dneska jsem připravila takové menší zákusky. Delší dobu mám doma formičky na tartaletky a ještě jsem je nevyzkoušela. Možná proto, že jsou jen čtyři a nechtěla jsem čekat, až se upečou, abych naplnila těstem další. Ale podle tohoto receptu je těsto upečené velmi rychle. A na poprvé jsem si ho ani nepřipravovala tolik, takže pečení šlo rychle od ruky. Ale stejně se těším, že si ještě jedny formičky dokoupím. Z tohoto množství těsta jsem jich upekla přesně 8.

Na korpus: 150g hladké mouky                Na pudinkový krém:   300ml mléka
                    špetku soli                                                                   1 sáček vanilk. pudinku
                    75 g krupicového cukru                                              semínka z 1/2 vanil.lusku
                    75g másla                                                                    80g cukru krupice
                    1 žloutek                                                                      2 žloutky
                    1 lžíce vody                                                                  60g másla

V míse smíchám mouku s cukrem. Přidám do směsi máslo a zpracuji tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidám žloutek, vodu a vypracuji hladké těsto, které dám na hodinu do lednice. Po vyjmutí těsto rozválím, vykrájím kolečka o něco větší, než je rozměr formiček a těmi formičky naplním. Těsto propíchám vidličkou.
Peču v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 - 12 minut.

Pudinkový krém:      
Do hrnce naliji dvě třetiny mléka, přidám cukr, semínka z vanilkového lusku a dám vařit. Ve zbylém mléce rozmíchám pudingový prášek a vliji do horkého mléka. Za stálého míchání vařím asi 2 minuty.
Puding nechám mírně zchladnout a vmíchám do něj žloutky. Když je puding úplně studený, zašlehám do něj máslo a zdobím...Na krém přidám jahody nebo ovoce podle chuti.
                         



Hotové tartaletky jsem dala do lednice, protože krém lépe chutná vychlazený.
                                               

No comments:

Post a Comment