27 August 2017
Francouzský tvarohový koláč s mákem
Zase jeden z koláčů, které jsou jednoduché na přípravu. A ideální kombinace pro naši rodinu - polovina členů má raději tvaroh než mák a druhá polovina naopak😊. Takže na tomhle koláči si pochutnáme všichni.
Na těsto: 250g polohrubé mouky Na náplň: 500g měkkého tvarohu
špetka soli 30g mletého máku
150g studeného másla 1 lžíce nemletého máku
1 vejce 3 vejce
60g cukru moučka 120g cukru krupice
1 lžička strouh.citronové kůry dřeň z 1/2 vanilk.lusku
2 lžíce studené vody šťáva z 1/2 citronu
( pár lžic mléka, pokud je potřeba )
Všechny suroviny na těsto ručně nebo v robotu smíchám a uhnětu. Těsto vytvaruji do koule, zploštím válečkem a mezi dvěma vrstvami potrav. folie rozválím na placku, kterou snadno rozprostřu do koláčové formy (zvolila jsem průměr 24 cm). Těsto prsty vtlačím do okrajů. Dno propíchám vidličkou a formu dám na 20 min. do lednice.
Troubu předehřeji na 180°C a přesunu do ní formu s těstem, předpeču asi 8 - 10 minut. Vyjmu z trouby a korpus nechám ve formě trochu zchladnout (těsto tak bude křupavější). Teplotu v troubě snížím na 170°C.
Smíchám všechny suroviny na náplň. Pokud je příliš hustá, povolím ji trochou mléka nebo smetany a naliji na předepčený korpus.
Opatrně přenesu do rozehřáté trouby a nechám péct asi 45 min.. dokud okraje těsta nezrůžovějí a náplň nezpevní. Koláč nechám vychladnout ve formě a teprve pak krájím.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment