19 August 2017
Koláč z ovesných vloček
Opět jeden z tzv.drobenkových koláčů a velmi jednoduchých na přípravu. Polovinu množství mouky zde nahradily ovesné vločky, které se po upečení postaraly o křupavost koláče. Já jsem jako ovoce zvolila černý rybíz, protože je hodně šťavnatý a v koláčích nám chutná.
Ingredience: 210g hladké mouky
180g ovesných vloček
160g třtinového cukru
200g másla
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň: 250g měkkého tvarohu
50-60g krupic. cukru
180g zakysané smetany
1/2 dřeně z vanilkového lusku
2 vejce
černý rybíz (plná miska)
Troubu jsem předehřála na 175°C . Všechny suroviny na těsto jsem smíchala a prsty nebo pomocí robotu jsem vypracovala těsto, které připomíná drobenku. Z těsta jsem odebrala asi 1/4 a odložila stranou. Větší část těsta jsem natlačila do koláčové formy o průměru 25cm i po okrajích (těsto jsem upěchovala pomocí obrácené strany lžíce).
Na těsto jsem rozetřela tvarohovou směs: tvaroh jsem promíchala s cukrem a smetanou, přidala jsem dřeň z vanilk. lusku a nakonec jsem do směsi zapracovala vejce.
Na tvarohovou směs jsem pokladla černý rybíz a navrch posypala drobenku (zbytek těsta).
Pekla jsem asi 35 minut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment