19 August 2017

Koláč z ovesných vloček




Opět jeden z tzv.drobenkových koláčů a velmi jednoduchých na přípravu.  Polovinu množství mouky zde nahradily ovesné vločky, které se po upečení postaraly o křupavost koláče. Já jsem jako ovoce zvolila černý rybíz, protože je hodně šťavnatý a v koláčích nám chutná.

Ingredience:   210g hladké mouky
                        180g ovesných vloček
                        160g třtinového cukru
                        200g másla
                        1/2 lžičky prášku do pečiva
                        špetka soli
Na náplň:   250g měkkého tvarohu
                    50-60g krupic. cukru
                    180g zakysané smetany
                    1/2 dřeně z vanilkového lusku 
                    2 vejce
                    černý rybíz (plná miska)

Troubu jsem předehřála na 175°C . Všechny suroviny na těsto jsem smíchala a prsty nebo pomocí robotu jsem vypracovala těsto, které připomíná drobenku. Z těsta jsem odebrala asi 1/4 a odložila stranou. Větší část těsta jsem natlačila do koláčové formy o průměru 25cm i po okrajích (těsto jsem upěchovala pomocí obrácené strany lžíce).
Na těsto jsem rozetřela tvarohovou směs:  tvaroh jsem promíchala s cukrem a smetanou, přidala jsem dřeň z vanilk. lusku a nakonec jsem do směsi zapracovala vejce.
Na tvarohovou směs jsem pokladla černý rybíz a navrch posypala drobenku (zbytek těsta).
Pekla jsem asi  35 minut.





No comments:

Post a Comment