16 July 2017
Letní tvarohový koláč s ovocem
Tenhle koláč bych klidně mohla nazvat drobenkový. Drobenka totiž tvoří základ pro dno i povrch koláče. A mezi nimi se schovává bohatá tvarohová náplň a šťavnaté letní ovoce. Zvolila jsem rybíz a ostružiny a byla to osvěžující letní kombinace. Koláč všem moc chutnal, byl křehký a jemný.
Na těsto: 400g polohrubé mouky Na náplň: asi 450g měkkého tvarohu
špetka soli 120g krupic. cukru
120g krupic. cukru 2 vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva asi 200ml mléka
lžička jedlé sody 1/2 sáčku vanilkového pudinku
150 - 200g másla kůra z jednoho citronu
250 - 300g ovoce - rybíz, ostružiny
Mouku smíchám v míse se solí, cukry, práškem do pečiva, jedlou sodou a přidám nakrájené máslo.
Propracuji sypkou drobenku. Koláčovou formu (o průměru 28cm) vymažu máslem a vysypu moukou.
Polovinu drobenky rozprostřu na dno a opatrně upěchuji i okraje. Asi 5 minut předpeču v troubě při 180°C.
Mezitím připravím náplň. V robotu utřu tvaroh s cukrem a vejci. Přidám mléko, pudink a kůru z citronu. Vyšlehám.
Předpečený korpus vyndám z trouby, povrch potřu pudinkovou náplní, navrch pokladu očištěné a omyté ovoce a zasypu zbývající drobenkou. Peču dozlatova při 180°C asi 40 minut.
Vyndám a nechám vychladnout. můžete posypat moučkovým cukrem (není nutné).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment