22 May 2016
Tvarohový závin
Tvarohovou náplň mám nejraději z rodiny já a tento závin je občas příjemná změna oproti klasickému jablečnému. Tvaroh je při tomto pečení opravdu v hlavní roli, neboť kromě náplně se přidává také do těsta.
Těsto na dva záviny: 420g hladké mouky
250g másla
250g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
Tvarohová náplň: 500g měkkého tvarohu
8 lžic krupicového cukru
1,5 sáčku vanilkového pudinku
2 vejce
(hrst rozinek) - ty my do závinu nemáme rádi, tak je nedávám
Na dokončení: 1 rozšlehané vejce na potření
nasekané mandle na ozdobu
moučkový cukr na posypání
Na pracovní plochu si odvážím mouku, nakrájím změklé máslo, přidám tavroh, cukr a sůl a zpracuji hladké těsto. Rozdělím ho na dva bochánky a dám asi na půl hodinky odpočinout do lednice.
Mezitím si připravím tvarohovou náplň - v menší míse smíchám všechny uvedené ingredience.
Těsto z ledničky rozválím na pomoučené pracovní ploše a naplním náplní. Záviny zaroluji, na koncích pevně uzavřu a přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Potřu rozšlehaným vajíčkem, propíchám vidličkou a posypu nasekanými mandlemi.
Peču v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut. Aby těsto nepopraskalo, je dobré průběžně závin potírat rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí popráším moučkovým cukrem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment