01 May 2016

Hruškový koláč s brusinkami



Trošku jsem pozměnila náplň koláče, který jsem už na  mém blogu  "pekla". A musím říct, že kombinace hrušek a brusinek nám chutnala ještě více, než jablka a fíkový džem. A to já fíky miluji. Ale po tomto koláči se u nás jen zaprášilo. Byl svěží, šťavnatý a jak je málo těsta a více ovocné náplně, tak to máme rádi.

Přísady na těsto a postup pečení si můžete připomenout tady 

A na náplň budete potřebovat:  zavařené brusinky (já použila necelou skleničku o hmotnosti 220g )
                                                 4 hrušky (oloupané a nakrájené na plátky)

Do koláčové formy vyložené těstem jsem přidala brusinky a rozetřela je po celé ploše koláče. Pak jsem naskládala nakrájené hrušky a navrch jsem opět rozdrobila zbytek těsta.
Pekla jsem na 180 stupňů asi 30 min.



Vychladlý koláč jsem poprášila moučkovým cukrem a byla to velká dobrota.

No comments:

Post a Comment