Thursday, January 7, 2016

Prezidentská bábovka


                                                   


Recept na tuhle bábovku mám od manželovo maminky a sama nevím, proč se jmenuje prezidentská. Našim dětem moc chutná, protože kousky čokolády, které se do ní přidávají, připomínají po upečení nutellu. Bábovka patří k těm vláčnějším, takže ji doma pečeme poměrně často.                                           

         Ingredience:  300g polohr. výběr. mouky
                                150g cukru krupice
                                1 sáček vanilk. cukru
                                200g másla
                                6 žloutků , z 6 bílků sníh
                                1/4l mléka
                                1 prášek do pečiva
                                50g nahrubo nasekané čokolády na vaření
                                100g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Troubu předehřeji na 175°C a bábovkovou formu vymažu kokosovým olejem a vysypu hrubou moukou nebo dětskou krupičkou.
Nejprve důkladně vyšlehám máslo s oběma cukry do světlé, nadýchané pěny . Potom postupně zašlehám žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají. V dalším kroku střídavě vmíchám prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko.
Úplně nakonec vmíchám sníh z bílků, nahrubo nasekanou čokoládu a ořechy. Směs naliji do připravené formy a peču 50 - 60 minut. (Zkrátka do té doby, než zapíchnutá špejle do těsta nevyjde suchá).
Po vyjmutí z trouby nechám bábovku ještě asi 5 minut ve formě a teprve pak ji opatrně vyklopím.
Po vychladnutí popráším moučkovým cukrem.

                                      

                                                    
                                                                                        

 

No comments:

Post a Comment