11 March 2018
Kokosová bábovka s čokoládou plněná kakaovým krémem
Slíbila jsem, že se podělím o recept na bábovku, kterou jsem pekla na kurzu. Vybrala jsem si tu, která mně chutnala nejvíc, protože mám strašně ráda čokoládu. V bábovce jsou jak kousky čokolády, tak náplň tvoří kakaový krém.
Bábovka patří maličko mezi náročnější na přípravu a spotřebujete poměrně dost vajec, ale určitě si pochutnáte.😃
A kdo nemá rád kokos, může ho klidně nahradit nasekanými ořechy, tak jsem pekla bábovku na kurzu já.
Na těsto: 100ml šlehačky (31%) ušlehané Na náplň: 100g lučiny
260g hladké mouky 150g měkkého tvarohu
1/2 lžičky jedlé sody 20g kakaa
40g škrobu (kukuřič.) 60g cukru krupice
80g mletého kokosu 2 žloutky
50g čokolády nadrobno (54% kakaa) 2-3 lžíce škrobu (kukuř.)
5 žloutků
3-4 vejce
150g cukru krupice
60ml oleje
Je nutné, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu (kromě smetany ke šlehání, ta by se měla alespoň 24 hodin chladit, aby se dobře vyšlehala).
Nejprve si připravím náplň: Lučinu s tvarohem promíchám s cukrem a žloutky. Kakao proseji a promíchám se škrobem. Suchou směs zamíchám do tavrohového základu. Odložím na chvilku do chladna.
Připravím těsto: Jako první vyšlehám šlehačku (do polotuha).
Žloutky promíchám s vejci a cukrem - vyšlehám v robotu do pevné pěny (trvá to delší dobu), pak opatrně po troškách přilévám olej.
Mouku proseji, promíchám se sodou, škrobem, kokosem a nasekanou čokoládou.
Do vaječné pěny opatrně stěrkou zamíchám střídavě šlehačku a moučnou směs.
Plním do vymazané formy do 1/2, pak přidám náplň a zbytek těsta. Peču v předehřáté troubě na 160°C asi 50min. (Pokud peču ve dvou menších formách, pak je doba pečení kratší).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment