04 June 2017
Citronovo-borůvkové bábovičky
Příprava těchto báboviček není nijak složitá, protože nemusíte zvlášť šlehat sníh z bílků. Kombinace borůvek s citronovou polevou je prostě svěží. A zakysaná smetana dodá těstu jemnost a lehkost. Můžete si samozřejmě upéct jednu velkou bábovku, množství ingrediencí tomu přesně odpovídá. A nebo malé bábovičky jako já ( upekla jsem jich 12 ).
Na těsto: 360g hladké mouky Na polevu: 150g mouč. cukru
2 lžičky prášku do pečiva šťáva z 1 biocitronu
špetka soli
250g másla pokojové teploty
200g světlého třtinového cukru
100g krupicového cukru
1,5 lžičky vanilkového extraktu
4 vejce
240g zakysané smetany
asi 2 hrnky kanadských borůvek
kůra z 1 biocitronu
2 lžíce mletých mandlí (nemusí být, stačí mouka) na obalení borůvek
Dále: kokosový olej na vymazání formiček
hrubá mouka na vysypání formiček
lístky máty na ozdobu
Nejprve si připravím polevu. Moučkový cukr utřu s citronovou šťávou a dám do ledničky ztuhnout.
Mouku proseji s práškem do pečiva a špetkou soli.
V jiné míse utřu máslo s cukry a vanilkový extrakt do nadýchané pěny (já nechám pracovat robot).
Pak postupně zašlehám celá vejce, jedno po druhém.
Střídavě přidávám prosátou mouku a zakysanou smetanu.
Borůvky promíchám s citronovou kůrou a 2 lžícemi mletých mandlí (ale stačí vám i mouka) a opatrně je vmíchám do těsta.
Vymazané bábovkové formičky a vysypané moukou naplním těstem a peču v předehřáté troubě na 175°C dozlatova, asi 45-50 minut. Velkou bábovku budete péct déle, tak 60-65 minut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment