Na těsto: 300g hladké mouky Na náplň: 300ml smetany (33%)
150g másla 3 vejce
80g moučkového cukru 3 žloutky
1 vejce 120g krupic. cukru
špetka soli šťáva z jednoho citronu
Na ozdobení: ostružiny, lístky meduňky
Nakrájené máslo propracuji s moukou, cukrem, solí a vejcem v těsto, které nechám zabalené v potrav. fólii asi 30 minut odležet v chladu.
Pak ho rozválím a vyložím jím dna formiček. Propíchám vidličkou (i boky formiček) a vložím je ještě asi na 20 min. do mrazáku ( to proto, aby mi okraje těsta při pečení nesjely dolů).
Předehřeji troubu na 200°C a formičky vyndané z mrazáku v ní předpeču asi 12 minut.
Mezitím smíchám smetanu, vejce, žloutky, cukr a šťávu z citronu. Směs naliji na předpečené tartaletky a peču v troubě, kde jsem teplotu snížila na 140°C asi 30 - 40 minut.
Před podáváním ozdobím ostružinami a lístekem meduňky.
Klidně si místo tartaletek upečte jeden velký křehký koláč. Množství těsta a náplně vystačí do formy o průměru 26 - 28 cm.
No comments:
Post a Comment