Sunday, January 29, 2017

Jablečné bábovičky s javorovým sirupem




Příprava těchto bábovek je velmi jednoduchá a rychlá. Žádné oddělování žloutků od bílků, žádné šlehání sněhu, jak je u většiny bábovek nutné. A tím, že do těsta přidáte nastrouhaná jablka, budou bábovky vláčné a nebudou vám při polykání drhnout v krku.😊
Každou bábovku jsem po upečení jemně obalila ve skořicovém cukru, který chuť jablek krásně doplnil.
Zvolila jsem tentokrát menší bábovičky, ale samozřejmě můžete z uvedeného množství upéct jednu velkou bábovku. Malých upečete 12, pokud formičky o objemu 250ml nebudete naplňovat až po okraj (jinak jich budete mít asi 10).

Ingredience:   270g polohrubé mouky
                        100g celozrnné pšeničné mouky (můžete dát opět polohrubou)
                        1 sáček kypřicího prášku do pečiva
                        2 lžičky skořice
                        250g rozpuštěného másla
                        175g třtinového cukru
                        125ml javorového sirupu
                        4 vejce
                        6 jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
                         
Na obalení:  200g krupicového cukru (používám rozmixovaný třtinový)
                      2 lžičky skořice 
                      Nebo použijte rovnou jako já 4 lžíce skořicového cukru od Antonína     

Troubu předehřeju na 180°C a bábovičky dobře vymažu (já používám kokosový olej).
Do mísy proseji obě mouky s práškem do pečiva a skořicí.
Přidám máslo, třtinový cukr, javorový sirup, vejce  a nastrouhaná jablka. Vše důkladně promíchám nebo nechám pracovat robot.
 Těstem plním vymazané formičky (mám formu po 6-ti bábovkách, takže jsem pekla na 2x).
Pekla jsem asi 20 minut, nebo až se těsto přestalo lepit na zapíchnutou špejli.
Hned po upečení bábovky vyklopím (pomáhám si mokrým hadříkem nebo utěrkou, na kterou  formu na chvíli položím,otevřenou stranou nahoru).
Bábovičky opatrně obalím ve směsi cukru a skořice.




Upéct malé bábovičky byla moc příjemná změna - každý si vybral tu, která se mu líbila😊.
A krásně vláčné zůstaly i následující den, kdy jsme si na nich pochutnali ještě k snídani.



No comments:

Post a Comment