18 December 2016

Ořechové kytičky




Recept na toto cukroví se mi  líbil v časopise Food  a protože mám moc ráda ořechy (a pekanové daleko více než vlašské ), bylo jasné, že toto cukroví musím vyzkoušet. Je také z mé oblíbené špaldové mouky, navíc obsahuje i čokoládu - pro mě prostě ideální kombinace😊 Jediné, co jsem pozměnila, byla marmeláda, kterou jsem kytičky slepovala. V originále má být pomerančová (tu já nemusím) a tak jsem vybrala meruňkovou. Cukroví je křehké, moc nám chutná. Příští rok ho určitě budeme péct znovu.

Ingredience:  120g másla
                       60g mouč.cukru
                       1 třtinový vanilkový cukr
                       1 lžíce medu
                       60g pekanových ořechů + na ozdobu (asi 20 kusů)
                       1 žloutek
                       kůra z 1/2 pomeranče
                       1/2 lžičky mleté skořice
                       200g hladké špaldové mouky
                       1 čokoláda na vaření
                       meruňková marmeláda

Změklé máslo jsem utřela s cukry, přidala med, najemno nasekané pekanové ořechy, žloutek, kůru z pomeranče a skořici. Vmíchala jsem mouku a vypracovala těsto, které jsem zabalené do folie nechala v chladu odpočívat alespoň 1 hodinu (ideálně přes noc).
Poté z těsta vyválím plát silný asi 3mm a vykrajuji kytičky. Přendala jsem je na plech vyložený pečícím papírem a pekla v předehřáté troubě při 170 stupních mírně dozlatova, asi 8-10 min.
Kytičky jsem slepovala meruňkovou marmeládou.
Po slepení jsem ve vodní lázni rozpustila čokoládu. Na polovinu kytiček jsem lžičkou nanesla čokoládový střed a ozdobila jej ořechem. Nechala jsem ztuhnout.




Užijte si krásný předvánoční čas a 4. adventní neděli.


No comments:

Post a Comment