03 December 2017

Francouzské madlenky




Madlenky - to je taková odpolední slavnost k dobrému čajíku😊.
Máme tu čas pečení cukroví, tak někdo možná pečete madlenky jako cukroví. Pro nás je to spíše takové dobré čajové pečivo. Nejvíce si na něm pochutnáme, když je čerstvě upečené.
Z uvedeného množství jsem upekla asi 50ks madlenek. Pokud Vám stačí méně, pečte z poloviční dávky. U nás to ale prostě nestačí😊

Ingredience:  360g hladké mouky
                       140g moučkového cukru 
                       2 lžičky kypřícího prášku 
                       250g změklého másla
                       4 vejce 
                       kůra z jednoho pomeranče (já používám již v sáčku-Bio od Alnatury)
                       1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
                       můžete přidat i 1 lžičku pomeranč.likéru, pokud máte

Cukr, mouku kypřící prášek proseji do hluboké mísy. V míse robota utřu do pěny vejce s máslem. Přidám pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče (můžete i likér). Sypké ingredience postupně zapracuji do máslové směsi. Těsto zabalím do potravinářské folie a nechám 2 hodiny odležet v chladu.
Připravím si formu na madlenky (můžete i formičky na pracny) a rovnoměrně formičky naplním. Hezky těsto vtlačím až k okrajům (malinko má tendenci se při pečení smrskávat).
Vložím do trouby předehřáté na 180°C a peču asi 12min. Horké vyklopím a popráším moučkovým cukrem.



 



Krásnou první adventní neděli.


No comments:

Post a Comment