Každý rok se snažím upéct alespoň jeden druh vánočního cukroví, které jsem ještě nezkoušela a oživit tak paletu chutí, která je pro nás na Vánoce typická. Letos jsem inspiraci našla u Lucky na blogu, kam nakukuji často a moc ráda. Její ořechové cukroví mi okamžitě padlo do oka😊 A volba to byla správná. Cukroví je křehoučké a díky krému, kterým je slepované, velmi jemné.
na těsto: 210g másla na krém: 240g povoleného másla
140g hladké mouky 50g cukru moučka
140g špaldové mouky pár kapek vanilk. (nebo rumového) aroma
100g vlašských ořechů 1 plná lžíce hoblinek kvalitní čokolády
70g cukru moučka
2 žloutky
Ze všech ingrediencí jsem v robotu zpracovala hladké těsto, které jsem nechala odpočinout v ledničce. Stačí třeba půl hodinky (já nechala do druhého dne).
Těsto jsem po částech vyválela na plát a vykrajovala z něj různě velké hvězdičky.
Pekla jsem v předehřáté troubě při 175°C asi 8 minut. Vychladlé cukroví jsem slepovala krémem, který jsem si předem ušlehala v robotu.
No comments:
Post a Comment