15 October 2017
Vločkové sušenky s mandlemi a datlemi
Říkala jsem si, že jsem dlouho neupekla sušenky a že by se určitě hodily i jako svačinka do školy. Tak jsem zvolila zdravější variantu, vločkové s mandlemi a datlemi. A myslím, že se doma osvědčily a zase si je brzy zopakujeme. Pro naši Kristýnku prý byly málo sladké, ale to nám nevadilo😀.
Z uvedeného množství jsem upekla 10 sušenek.
Ingredience: 90g ovesných vloček
15 datlí bez pecek (použila jsem sušené)
80ml mléka
1/2 lžičky skořice
1 vejce
100g nahrubo nasekaných mandlí
1 lžíce lněných semínek
2 lžíce javorového sirupu
Ovesné vločky jemně opražím na pánvi a nechám vychladnout. Polovinu datlí v malém kastrůlku zaliji mlékem, přidám skořici a přivedu k varu. Také nechám vychladnout. Zbylé datle nakrájím na malé kousky.
Datle uvařené v mléce rozmixuji na kaši a vmíchám vejce. V míse smíchám nakrájené datle, nasekané mandle, lněná semínka a vločky. Přidám datlovou směs a javorový sirup a rukama vytvořím husté těsto. Těsto nechám chvilku odležet (třeba i v chladničce) bude se s ním lépe pracovat.
Těsto nabírám lžící a rukama zakulatím. Kuličky skládám na plech vyložený pečícím papírem a dlaní je lehce zploštím.
Peču v předehřáté troubě na 180°C asi 13-15min. dozlatova. Po upečení je nechám vychladnout na mřížce.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment