29 October 2017
Hrušková bábovka s čokoládou a medem
Tahle bábovka je z těch trochu zdravějších😉. Cukr je nahrazen medem, mouka je špaldová.A nastrouhané hrušky se postarají o vláčnost, takže se bábovkou nezadusíte😊 Já prostě bábovky peču strašně ráda, o tom už jsem se tu na blogu několikrát zmínila. Takže mě neodradí i když by měla být dusivější😊. Ke kafíčku každá dobrá. Recept na tuto jsem našla v časopise Marianne.
Ingredience: 3 vejce
5 lžic medu
150ml slunečnicového oleje
2 hrušky (oloupané a nastrouhané nahrubo)
50g hořké čokolády (nasekaná na menší kousky)
250g špaldové mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
kokosový olej na vymazání formy a hrubou mouku na její vysypání
Troubu rozehřeji na 175°C a připravím si formu na bábovku - vymaži kokosovým olejem a vysypu hrubou moukou.
Rozdělím žloutky a bílky. Žloutky a med rozmixuji dohladka a postupně přidávám slunečnicový olej.
Nasekanou hořkou čokoládu a nastrouhané hrušky přidám ke žloutkům.
Špaldovou mouku promíchám s kypřícím práškem a sodou a postupně zapracuji ke žloutkům.
Z bílků vyšlehám tuhý sníh a opatrně vmíchám do směsi. Vytvořím hladké těsto, které přeliji do formy a dám péct. Trvá to asi 45min.
Hotovou bábovku nechám chvíli ve formě, pak ji vyklopím na mřížku a nechám vychladnout.
Před podáváním popráším moučkovým cukrem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment