08 October 2017
Ořechovo-fíkové brownies
Posledně jsem pekla koláč na plech a dnes u toho zůstanu.Ještě nikdy jsem nezkoušela brownies. A protože je to moučník pro milovníky čokolády, a to já jsem😊, musela jsem ho alespoň jednou vyzkoušet. Na přípravu jednoduché a po ochutnání návykové😀.
Stačí opravdu maličký kousek, protože zákusek je to hutný. Kromě vlašských ořechů jsem přidala ještě čerstvé fíky. A myslím, že nejvíce chutnal naší Kristýnce.
Ingredience: 250g vysokoprocentní tmavé čokolády
150g másla
3 vejce pokojové teploty
150g třtinového cukru
75g hladké mouky
2 lžíce neslazeného kakaového prášku
3/4 lžičky prášku do pečiva
150g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
3 čerstvé fíky (pokrájené na malé kousky)
Připravím si zapékací mísu (můžete menší plech) o rozměrech 25x25cm. Dno spolu s dalšími dvěma stranami vyložím pečícím papírem. Troubu předehřeji na 180°C.
Čokoládu nalámu a máslo nakrájím do menšího rendlíku, který postavím do hrnce s mírně vroucí vodou a za občasného míchání nechám máslo i čokoládu rozpustit dohladka. Sejmu z plotny a nechám mírně vychladnout.
Mezitím opražím ořechy nasucho v pánvi a pokrájím fíky.
Vejce prošlehám zlehka metličkou a přidám je i s cukrem do čokoládové směsi. Znovu metličkou prošlehám. Do této tekuté směsi proseji mouku, kakao a prášek do pečiva a dobře promíchám. Do těsta vmíchám také opražené ořechy a fíky.
Těsto vliji do připravené zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřu. Peču v předehřáté troubě 35-40 minut nebo dokud se na špejli zapíchnuté do středu nelepí těsto. Nechám vychladnout ve formě.
Pomocí přečnívajícího pečícího papíru vyjmu brownies z formy. Rozkrájím na malé kostičky a posypu moučkovým cukrem (není nutné).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment