08 October 2017

Ořechovo-fíkové brownies




Posledně jsem pekla koláč na plech a dnes u toho zůstanu.Ještě nikdy jsem nezkoušela brownies. A protože je to moučník pro milovníky čokolády, a to já jsem😊, musela jsem ho alespoň jednou vyzkoušet. Na přípravu jednoduché a po ochutnání návykové😀.
Stačí opravdu maličký kousek, protože zákusek je to hutný. Kromě vlašských ořechů jsem přidala ještě čerstvé fíky. A myslím, že nejvíce chutnal naší Kristýnce.

Ingredience:  250g vysokoprocentní tmavé čokolády
                        150g másla
                        3 vejce pokojové teploty
                        150g třtinového cukru
                        75g hladké mouky
                        2 lžíce neslazeného kakaového prášku
                        3/4 lžičky prášku do pečiva
                        150g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
                        3 čerstvé fíky (pokrájené na malé kousky)

Připravím si zapékací mísu (můžete menší plech) o rozměrech 25x25cm. Dno spolu s dalšími dvěma stranami vyložím pečícím papírem. Troubu  předehřeji na 180°C.
Čokoládu nalámu a máslo nakrájím do menšího rendlíku, který postavím do hrnce s mírně vroucí vodou a za občasného míchání nechám máslo i čokoládu rozpustit dohladka. Sejmu z plotny a nechám mírně vychladnout.
Mezitím opražím ořechy nasucho v pánvi a pokrájím fíky.
Vejce prošlehám zlehka metličkou a přidám je i s cukrem do čokoládové směsi. Znovu metličkou prošlehám. Do této tekuté směsi proseji mouku, kakao a prášek do pečiva a dobře promíchám. Do těsta vmíchám také opražené ořechy a fíky.
Těsto vliji do připravené zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřu. Peču v předehřáté troubě 35-40 minut nebo dokud se na špejli zapíchnuté do středu nelepí těsto. Nechám vychladnout ve formě.
Pomocí přečnívajícího pečícího papíru vyjmu brownies z formy. Rozkrájím na malé kostičky a posypu moučkovým cukrem (není nutné).
                         





No comments:

Post a Comment