18 February 2018
Francouzský jablkový koláč
Tenhle koláč je úplně bez cukru. Na přípravu velmi jednoduchý a většinu ingrediencí máte běžně ve své domácnosti. Občas nemám chuť na složité pečení a protože jablka jako přísada do koláče u nás nikoho neurazí, pak je tenhle koláč ideální.😉
Recept jsem našla v časopise Psychologie a nebyl u něj uveden druh mouky, tak jsem samozřejmě zvolila mou oblíbenou špaldovou.
Ingredience: 200g špaldové mouky
100g másla
1 žloutek
špetka soli
6 menších jablek
lžička mleté skořice
lžíce citrónové šťávy
lžíce kukuřičného škrobu
Z mouky, másla, žloutku a špetky soli vypracuji těsto. Pokud je drobivé, přidám trochu studené vody. Zabalím ho do potrav. folie a nechám chvíli odpočinout v ledničce.
Tři jablka oloupu, pokrájím na kousky a rozvařím na pyré. Pokud by bylo hodně řídké, přidám lžíci kukuřičného škrobu.
Ostatní jablka nakrájím na plátky a promíchám se skořicí a citronovou šťávou.
Těstem vyložím koláčovou formu o průměru 24cm. Na těsto pokladu rovnoměrně jablečné pyré a na něj navrstvím plátky jablek.
Peču v troubě předěhřáté na 180°C asi 45min, než jablka zezlátnou.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment