14 January 2018

Skořicoví šneci s jablky a brusinkami




Tyhle šneky jsme upekly s Kristýnkou hlavně na její přání. Naše Týnka totiž není úplná milovnice zdravé stravy😃 a tak si nejvíce pochutná na sladkém z kynutého těsta. V receptu bylo uvedené sušené droždí a tak jsem se trochu obávala, protože já s ním nepracuji ráda, ale s výsledkem jsme byli všichni spokojení a moc jsme si pochutnali.




Ingredience:  1/2 kg hladké mouky  (použila jsem Babiččinu volbu na kynuté těsto)
                       200g cukru krystal nebo krupice
                       100g másla
                       špetka soli
                       1 vejce
                      10g sušeného droždí
                      300ml vlažného mléka
                      mletá skořice 
                      6 menších jablek
                      (sušené brusinky - nejsou nutné)

100g cukru, sůl a máslo utřu v robotu na hladkou hmotu. Přidám vejce, mouku, droždí a mléko a uhnětu hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto nechám na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Oloupu jablka. Nastrouhám je a smíchám se zbývajícím cukrem, skořicí a brusinkami.
Vykynuté těsto rozválím na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, posupu trochou skořice a cukru a pokladu jablky. Obdélník sroluji a nakrájím na zhruba stejně silné šneky. Vyskládám je na plech tak, aby se nedotýkaly, potřu rozpuštěným máslem a nechám je ještě 45 minut kynout.
Mezitím rozpálím troubu na 180°C a šneky v ní peču 20-30 minut dozlatova. Po vychladnutí je popráším moučkovým cukrem.







No comments:

Post a Comment