14 January 2018
Skořicoví šneci s jablky a brusinkami
Tyhle šneky jsme upekly s Kristýnkou hlavně na její přání. Naše Týnka totiž není úplná milovnice zdravé stravy😃 a tak si nejvíce pochutná na sladkém z kynutého těsta. V receptu bylo uvedené sušené droždí a tak jsem se trochu obávala, protože já s ním nepracuji ráda, ale s výsledkem jsme byli všichni spokojení a moc jsme si pochutnali.
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky (použila jsem Babiččinu volbu na kynuté těsto)
200g cukru krystal nebo krupice
100g másla
špetka soli
1 vejce
10g sušeného droždí
300ml vlažného mléka
mletá skořice
6 menších jablek
(sušené brusinky - nejsou nutné)
100g cukru, sůl a máslo utřu v robotu na hladkou hmotu. Přidám vejce, mouku, droždí a mléko a uhnětu hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto nechám na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Oloupu jablka. Nastrouhám je a smíchám se zbývajícím cukrem, skořicí a brusinkami.
Vykynuté těsto rozválím na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, posupu trochou skořice a cukru a pokladu jablky. Obdélník sroluji a nakrájím na zhruba stejně silné šneky. Vyskládám je na plech tak, aby se nedotýkaly, potřu rozpuštěným máslem a nechám je ještě 45 minut kynout.
Mezitím rozpálím troubu na 180°C a šneky v ní peču 20-30 minut dozlatova. Po vychladnutí je popráším moučkovým cukrem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment