18 July 2019
Čokoládové tartaletky s rybízem
Už dlouhou dobu jsem chtěla vyzkoušet nějaký koláč s čokoládovou náplní. Protože máme na zahradě ještě rybíz, nakonec jsem se rozhodla, že upeču tartaletky s rybízem. I těsto bude čokoládové a náplň také. Zkrátka přesně pro milovníky čokolády jako jsem já 😀.
Náplň byla díky smetaně a výborné čokoládě opravdu luxusní. Ještě jsme ji ujídali ze skleničky, kam jsem dala zbytek, který se do tartaletek nevešel.
Korpus: 150g másla
270g hladké mouky
30g kakaa (prosátého)
špetka soli
2 žloutky
75g cukru moučka
Náplň: 350g hořké čokolády
450g šlehačky
pár kapek rumového aroma
asi 200g rybízu (i na ozdobení)
Lehce povolené máslo nakrájím na malé kousky a propracuji v robotu se zbytkem surovin. Zabalím a nechám alespoň dvě hodiny v chladu odležet (nejlépe ale přes noc).
Připravím krém - čokoládu rozpustím nad vodní lázní. Šlehačku nahřeji a pomocí gumové stěrky postupně po částech vmíchám do rozpuštěné čokolády. Nakonec přidám pár kapek rumového aroma (můžete přidat i lžičku medu). Krém krátce promixuji ponorným mixérem. A dám také odležet do lednice asi na dvě hodiny.
Těsto nechám chvíli mimo lednici povolit. Rozválím na plát, vykrajuji kolečka o něco větší než jsou formičky na tartaletky a naplním formičky. Dno propíchám vidličkou a ještě před pečením odložím na chvíli do chladu. Peču v předehřáté troubě na 170 - 175°C asi 15 - 20min dle velikosti formiček. Po upečení nechám vychladnout, pak teprve vyklopím a plním krémem.
Na dno každé tartaletky pokladu rybíz a naplním je krémem. Dozdobím rybízem a lístky máty. A dám do lednice , tam je nechám odležet ideálně přes noc.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment