30 September 2018

Cupcakes s malinami a pařížskou šlehačkou

 

Dneska vám přináším slíbený recept na jedny z cupcakes, které jsme se s Kristýnkou naučily péct na kurzu v Gourmet Academy. Tyhle jsou nadýchané jako peříčko a pařížská šlehačka byla naprosto luxusní. Tu by naše Týnka jedla na kila 😀. A malina uvnitř i na vršku byla už jen zlatou tečkou😉.
Jen pozor ! Pařížskou šlehačku je potřeba připravit den dopředu.



 Ingredience:  100g hladké mouky
                         4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
                         130g třtinového cukru 
                         50g kukuřičného škrobu
                         50ml slunečnicového oleje
                         30g mletého kokosu
                         100g bílého jogurtu (pokojová teplota)
                         1 lžička jedlé sody
                         špetka soli
                         120g malin

Krém (pařížská šlehačka):  400ml šlehačky (nejlépe trvanlivé 30%)
                                              150g kvalitní mléčné čokolády

Nejprve si den dopředu připravím krém: Rozpustím čokoládu nad horkou vodní párou. Šlehačku nahřeji a promíchám s rozpuštěnou čokoládou (používám kovovou metličku). 
Promixuji tyčovým mixérem a na 24 hodin odložím do lednice.

Žloutky vyšlehám se 2/3 cukru do pěny. Opatrně přimíchám olej. Z bílků, soli a zbytku cukru vyšlehám jemný sníh. Mouku proseji, promíchám se škrobem, sodou a kokosem. Do žloutkové pěny zamíchám pomocí gumové stěrky jogurt  a pak na střídačku moučnou směs se sněhem.
Těsto naplním do formiček vyložených papírovými košíčky (nebo používám keramické formičky bez papírových košíčků). Do každého košíčku vmáčknu 1-2 maliny.
Peču v troubě předehřáté na 165°C asi 25 min.(dle velikosti korpusu).

Před dohotovením vyšlehám vychlazenou šlehačku do krému a ozdobím povrch korpusů. 







No comments:

Post a Comment