Dneska vám přináším slíbený recept na jedny z cupcakes, které jsme se s Kristýnkou naučily péct na kurzu v Gourmet Academy. Tyhle jsou nadýchané jako peříčko a pařížská šlehačka byla naprosto luxusní. Tu by naše Týnka jedla na kila 😀. A malina uvnitř i na vršku byla už jen zlatou tečkou😉.
Jen pozor ! Pařížskou šlehačku je potřeba připravit den dopředu.
Ingredience: 100g hladké mouky
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
130g třtinového cukru
50g kukuřičného škrobu
50ml slunečnicového oleje
30g mletého kokosu
100g bílého jogurtu (pokojová teplota)
1 lžička jedlé sody
špetka soli
120g malin
Krém (pařížská šlehačka): 400ml šlehačky (nejlépe trvanlivé 30%)
150g kvalitní mléčné čokolády
Nejprve si den dopředu připravím krém: Rozpustím čokoládu nad horkou vodní párou. Šlehačku nahřeji a promíchám s rozpuštěnou čokoládou (používám kovovou metličku).
Promixuji tyčovým mixérem a na 24 hodin odložím do lednice.
Žloutky vyšlehám se 2/3 cukru do pěny. Opatrně přimíchám olej. Z bílků, soli a zbytku cukru vyšlehám jemný sníh. Mouku proseji, promíchám se škrobem, sodou a kokosem. Do žloutkové pěny zamíchám pomocí gumové stěrky jogurt a pak na střídačku moučnou směs se sněhem.
Těsto naplním do formiček vyložených papírovými košíčky (nebo používám keramické formičky bez papírových košíčků). Do každého košíčku vmáčknu 1-2 maliny.
Peču v troubě předehřáté na 165°C asi 25 min.(dle velikosti korpusu).
Před dohotovením vyšlehám vychlazenou šlehačku do krému a ozdobím povrch korpusů.
No comments:
Post a Comment