11 February 2018
Máslové sušenky z rýžové mouky
Dneska přináším recept na sušenky, které jsme s Kristýnkou nachystaly našim chlapům k Valentýnu. Sušenky proto, že Valentýnské pečení je Kristýnky nápad a sušenky zvládne téměř bez mé pomoci.
A protože odjela na lyžařský kurz, musely jsme péct o několik dní dříve.😊
Tvar sušenek byl jasný, přece srdíčka😊 A jelikož jsme ještě nevyzkoušely náš nový váleček s kočičkami, tak přišla ta pravá chvíle😉. Sušenky jsme pak uložily do naší sušenkové sklenice, kterou jsme ozdobily zamilovaným obrázkem😍
Váleček se mi zalíbil u Lucky na blogu, ale recept jsem použila úplně jiný. S Kristýnkou jsme četly krásnou dětskou knížku "Přátelství plné koláčů - Cukr a koření", ve které je spousta sladkých receptů. A jeden z nich, právě na máslové sušenky, jsme vyzkoušely.
Mně byl recept sympatický rýžovou moukou, která se přidává k hladké. Rýžová mouka má neutrální chuť a je dobrým zdrojem vlákniny. Je pravda, že s těstem se nepracovalo tak lehcejako kdyby bylo jen z hladké mouky, ale nenechte se odradit. když je dobře vychlazené, zvládnete to jako my.😃
Ingredience: 40g cukru krupice (+ 1 vanilk.cukr)
15 g cukru moučka
90g másla nakrájeného na kostky + 30g slaného másla
120g hladké mouky
50g rýžové mouky
Troubu předehřeji na 160°C. Máslo v míse robota utřu s cukrem do pěny. Do směsi cukru s máslem
proseji hladkou a rýžovou mouku a míchám dokud nevznikne hladké těsto. Vytvaruji kouli, zabalím do potrav.folie a dám alespoň na půl hodinky do lednice.
Na plech dám pečící papír. Těsto vyjmu z lednice a lehce rozválím na pomoučené ploše. Poslední tah udělám embosovacím válečkem s kočičkami. Pak vezmu vykrajovátko a vykrajuji sušenky ve tvaru srdíček.
Dávám je na plech a peču asi 12 minut, dokud lehce nezezlátnou.
Abyste těsto vyváleli musí být studené. pokud zteplá, zabalte ho do potrav.folie a vraťte na 10 min. do ledničky.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Krásně se vám povedly.
ReplyDeletehanap