21 January 2018
Ořechové rohlíčky ze zakysané smetany
Dneska jsem upekla rohlíčky, jejichž příprava je opravdu snadná. S těstem se výborně pracuje, je bez cukru a rohlíčky jsou po upečení křehké a s ořechovou náplní naprosto úžasné😊.
Ale klidně můžete použít i jinou náplň. Já jsem zkusila také čokoládu z ledových kaštanů a mohu jen doporučit.
Ingredience - těsto: 400g hladké mouky Ořechová náplň: 150g vlašských ořechů
250g másla 90g mouč. cukru
200g zakysané smetany 1 bílek
špetka soli rumové aroma (pár kapek)
Dále: rozpuštěné máslo na potření
moučkový cukr na poprášení
V míse kuchyňského robotu smíchám všechny suroviny v kompaktní těsto. Zabalím ho do potrav. folie a uložím na hodinu do lednice.
Připravím si ořechovou náplň: Ořechy nasekám najemno pomocí sekáčku. Přidám cukr, bílek a rumové aroma a smíchám dohromady. Směs oslaďte podle vaší chuti, protože těsto na rohlíčky je chuťově neutrální.
Troubu předehřeji na 200°C a přichystám si dva plechy vyložené pečícím papírem.
Vychlazené těsto rozdělím na 6 dílů. Na pomoučené ploše postupně každý díl vyválím v kulatou placku. Tu pak rozdělím na 8 dílů (trojúhelníčků). Připravenou ořechovou náplň vrstvím na širší konec každého trojúhelníku. Rohy z širšího konce přehnu dovnitř a roluji rohlíček. Trochu vytvaruji a položím na pečící papír "svárem" dolů. Potřu trochou rozšlehaného másla a dám péct.
Peču na 200°C asi 20 minut, až jsou rohlíčky růžové. Hotové je ještě jednou potřu rozpuštěným máslem a posypu mouč.cukrem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Krása. Určitě to vyzkouším. Doufám, že se mi taky tak povedou.
ReplyDeletehanap