K pečení těchto šátečků se chystám už delší dobu, ale až tento víkend přišla ta pravá chvíle. Poprvé jsme je ochutnali u naší babičky (mé tchýně) a přestože naše děti nejprve ohrnovaly nos, že z mrkve jim šátečky nebudou chutnat, jsou to teď právě ony, kdo si přeje, abych je upekla. Těsto neobsahuje cukr a polovinu mouky nahrazuji špaldovou , tak máme pocit, že je naše mlsání alespoň maličko zdravější.
Ingredience: 200g polohrubé mouky
200g špaldové mouky
250g másla
250g najemno nastrouhané mrkve
1 sáček prášku do pečiva
malinovou (nebo jinou) marmeládu na náplň
Vždycky se mi do šátečků nechtělo kvůli strouhání mrkve, tak jsem se tentokrát rozhodla, dát ji do mixéru a udělala jsem moc dobře. Odvedl práci za mě a já si ušetřila čas i námahu.
Ze všech ingrediencí si připravím těsto, které nechám odpočinout v lednici. Tentokrát dokonce přes noc a ničemu to nevadilo.
Těsto vyválím, aby se mi nelepilo, tak na podsypání používám nejraději rýžovou mouku. Vykrajuji čtverečky, plním je malinovou zavařeninou a vždy protilehlé rohy spojím. Spojené místo potřu rozšlehaným vajíčkem (ale vůbec to není nutné).
Dám do trouby na 180 st. a peču dorůžova, asi 20-30min.
250g másla
250g najemno nastrouhané mrkve
1 sáček prášku do pečiva
malinovou (nebo jinou) marmeládu na náplň
Vždycky se mi do šátečků nechtělo kvůli strouhání mrkve, tak jsem se tentokrát rozhodla, dát ji do mixéru a udělala jsem moc dobře. Odvedl práci za mě a já si ušetřila čas i námahu.
Ze všech ingrediencí si připravím těsto, které nechám odpočinout v lednici. Tentokrát dokonce přes noc a ničemu to nevadilo.
Těsto vyválím, aby se mi nelepilo, tak na podsypání používám nejraději rýžovou mouku. Vykrajuji čtverečky, plním je malinovou zavařeninou a vždy protilehlé rohy spojím. Spojené místo potřu rozšlehaným vajíčkem (ale vůbec to není nutné).
Dám do trouby na 180 st. a peču dorůžova, asi 20-30min.
Nechám vychladnout a lehce posypu moučkovým cukrem.
Mějte pohodový start do nového pracovního týdne.
Výborný recept. Můžu každému vřele doporučit. S těstem se pracuje moc dobře. Vyzkoušela jsem i tvarohovou náplň.
ReplyDeletehanap