Víkendy mám ráda, kdo nemá.
Ráno si můžu maličko přispat a hlavně mám více času na přípravu snídaně, což je mé nejoblíbenější jídlo dne. V týdnu je to jediný čas, kdy jsem jen sama se sebou a můžu se tak v klidu těšit na to, co mi den nachystá. O víkendu si můžu připravit i mou oblíbenou ovesnou kaši, kterou si s chutí dá i manžel a náš David, pokud se mu nechce spát až do oběda.
Nejvíce mi vyhovuje recept z kuchařky "Lahodně s Ellou", který různě obměňuji podle chuti a sezónního ovoce. Základ tvoří mé nejoblíbenější vločky - velmi jemné, celozrnné a namixované ze 3 druhů ( ovesné, špaldové a žitné.
Ingredience pro 1 osobu: 1/3 hrnku (40g) ovesných vloček
2/3 hrnku (200ml) vody
3-4 lžíce mléka (nejraději mám mandlové)
1 nakrájený banán
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce chia semínek
1 lžíce mandlí nahrubo nasekaných
2 lžíce sušených brusinek
datlový sirup na doslazení (není nutně potřeba)
Ovesné vločky nasypu do pánvičky (nebo kastrůlku) s vodou, mlékem, polovinou nakrájeného banánu, chia semínky a mandlemi. Celou směs vařím na mírném ohni asi 10min. Dokud se nevstřebá všechna voda. Poté do ní vmíchám kokosový olej a vařím další jednu až dvě minuty, dokud se v kaši zcela nerozpustí. Kaše je pak jemná a voňavá.
Uvařenou kaši přeliji do misky a přidám zbytek banánu a brusinky. Na doslazení můžu kápnout datlový sirup.
Zítra si hned určitě připravím tuhle lákavou snídani.
ReplyDeletehanap